Filé z lososa na špenáte

Absolútna NORDSEE klasika!

Šťavnatý filet z lososa bez kože, na lôžku zo špenátových listov, pečený s goudou a holandskou – mmmmm neuveriteľne chutný! Vyberte si prílohu a omáčku podľa vášho výberu, aby ste si ju vybrali!

Výživové informácie100gporcia
Kalorická hodnota ​​(kJ)5603295
Kalorická hodnota ​​(kcal)133785
Tuky (g)7,946,4
z toho nasýtené mastné kyseliny (g)2,212,8
Karbohydráty (g)5,632,7
z toho cukry (g)0,84,5
Bielkoviny9,555,9
Soľ (g)0,855,0

Alergény

Vajcia a výrobky z nich
Ryby a výrobky z nich,
Mlieko a výrobky z neho
Zeler a výrobky z neho

Prírodné ingrediencie & najlepšia príprava!

Milujeme naše ryby a chceme, aby si všetci užívali čerstvé a ľahko konzumovateľné ryby s čistým svedomím. Preto sa vedome vyhýbame používaniu zvýrazňovačov chuti, umelých príchutí a geneticky modifikovaných prísad. Naše výrobky z rýb pochádzajú výlučne z regulovaných zdrojov.

Divý losos

Od polovice 70. rokov 20. storočia zaujal losos miesto najobľúbenejšej ryby u nás. V údenej forme je dokonca celosvetovou jednotkou. V minulosti bol vyhradený iba ako delikatesa pre fajnšmekrov, až kým v roku 1973 nevytvorila jedna francúzska reštaurácia legendárny recept „Combination à la Troisgros“. Táto kombinácia lososa so šťaveľom a vínovou omáčkou odštartovala neuveriteľný rozmach lososa. Od tohto momentu si táto ryba vďaka chovu vo veľkom štýle našla cestu do každej reštaurácie, každého supermarketu a do mnohých domácností.
Losos si vás získa jemným mäsom, úplne jemnou, ale výraznou chuťou a všestrannými možnosťami prípravy. Okrem chovaných lososov existuje viacero typov divých lososov, napr. losos gorbuša, losos keta, losos nerka a losos kráľovský. Chuťovo sú však úplne odlišné od mierne mastného chovaného lososa. Kým chované lososy nie sú sezónnou záležitosťou, sezónou divých lososov je jeseň.

Miesto lovu

FAO oblasť lovu: 61
Ostatné oblasti lovu:
Druh lovu: Koše

Zdielanie