Ugrilujte každú rybu perfektne

Vynechajte klobásu na jeden deň a ponorte sa do príjemného sveta grilovaných rýb. Ukážeme vám, aké ľahké je grilovať ryby pomocou našich profesionálnych tipov. Za pár minút sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste boli majstrom grilovania rýb.

Celá ryba

Ak chcete grilovať celú rybu, odporúčame pstruha alebo morského vlka. Konzistencia a veľkosť ich mäsa je ideálna na grilovanie.

Pred vložením ryby na gril mala by byť umytá a očitená. Môžete tiež narezať kožu každé 1 až 3 centimetre, aby marináda a bylinky mohli nasiaknuť čo najlepšie.

Po tejto príprave trochu namažte rybu a vložte ju na gril. Nie je potrebné mazať samotný gril.

Ryba je dokonale ugrilovaná keď sa chrbtová plutva uvoľňuje.

Filé

Vo všeobecnosti by ste mali grilovať filé s kožou. Táto prírodná ochrana udržuje rybu šťavnatú.

Ryby s väčším obsahom tuku, ako je losos, pstruh, zubáč alebo morský vlk, sú vhodné na grilovanie lepšie ako ostatné.

Trochu namažte filé a jemne položte na gril. Aby ste dosiahli perfektnú kôrku, mali by ste najprv grilovať stranu filé s kožou na nej. Táto strana by sa mala grilovať najdlhšie. Keď je mäso dobre pripravené na 2/3, môžete ho otočiť a grilovať.

V prípade, že nemáte filé s kožou, môžete vždy využiť gril. Toto tiež zabraňuje prilepovaniu filé na grile a udržuje ju šťavnatú.

Grilovanie na doske

Už ste niekedy vyskúšali tento úžasný spôsob grilovania rýb? Je to celkom jednoduché!

Na prípravu stačí vložiť drevo do vody (~ cez noc) a marinovať ryby podľa vašich preferencií. Predhrievajte gril, položte naň drevo a potom gril uzavrite. Po 4 až 5 minútach bude stúpať dym. Teraz môžete ryby položiť na drevo (pokožka smerom nadol). Teraz už musíte počkať, až bude vaša ryba dobre vykonaná.

Na tento spôsob grilovania odporúčame lososy a pstruhy.

Mäkkýše s ulitou

Ak máte radi homáre alebo veľké krevety, mali by ste ich určite opekať. Ich škrupina pôsobí ako prírodný ochranný štít a zaručuje šťavnaté a chutné mäso.

Môžete ich buď grilovať ako celok, alebo najskôr oddeliť mäso od škrupiny, ale potom vložte mäso znovu do škrupiny. Niektorí ľudia oddelia mäso od škrupiny pred grilovaním, aby sa uľahčilo jej konzumácia mäkkýšov neskôr. V oboch prípadoch by ste mali umiestniť mäkkýše priamo nad člen. Veľa ich opekajte alebo gril môžete zavrieť.

Zdielanie