Správne skladovanie

V deň nákupu by ste mali najlepšie pripraviť čerstvé ryby. Ak to nie je možné, možno bude potrebné ho na krátku dobu uložiť. Zhromaždili sme preto niekoľko tipov, ako čo najlepšie uložiť vaše ryby.

Ryba z NORDSEE rybieho bufetu

Pri preprave domov dbajte na správne chladenie. Naše predajne NORDSEE ponúkajú chladiace tašky pre prípad, že by ste si ich chceli vziať domov. Po návrate dajte ryby do neutrálnej nádoby a nenechávajte ich v pôvodnom obale. V ideálnom prípade by ste filé alebo celú rybu mali zakryť fóliou a ľadom alebo studeným obalom. To zabezpečí, že ryba vydrží dlhšie.

Chladená ryba

Ak si kúpite niektorú z našich lahôdok v chladničke supermarketu alebo si kúpite nejaké ďalšie ryby z uličky chladničky, nájdete na obale odporúčaný čas a teplotu skladovania. Ak budete dodržiavať tieto odporúčania a pokiaľ možno obal zakryte ľadom alebo studeným obalom, budete mať skvelý tvar.

Údená ryba

Údené ryby je možné bez problémov skladovať v chladničke až 3 dni v obale. Môžete ho tiež umiestniť do neutrálneho kontajnera a uložiť ho tam.

Mrazená ryba

Podobne ako čerstvé ryby z chladničky by ste mali venovať pozornosť odporúčanému času a teplote skladovania a dátumu exspirácie na obale tejto ryby. Pred prípravou je najlepšie rozmrazené ryby rozmraziť v chladničke. Roztopiaca voda by mala voľne prúdiť a ryby by sa do nej nemali ponárať.

Zdielanie